Fakturera utan företag – En smidig lösning för privatpersoner

admin

Idag har allt fler människor börjat arbeta som frilansare eller konsulter utan att starta egna företag. Men hur gör man när man vill fakturera för sina tjänster utan att ha ett registrerat företag? Det finns faktiskt en enkel lösning – egenanställning. Genom tjänster som Invozio kan du fakturera som privatperson utan att behöva hantera administrationen av ett företag.

Vad innebär det att fakturera utan företag?

Att fakturera utan företag innebär att du som privatperson kan få betalt för ditt arbete utan att behöva registrera en egen firma eller hantera F-skatt. Genom att använda en faktureringstjänst som Invozio agerar du som egenanställd. Det betyder att du utför arbetet, men låter Invozio skicka fakturan till kunden och hantera alla skatter och avgifter.

Läs mer om hur du kan fakturera utan företag här: Invozio – Fakturera utan företag.

Fördelar med att fakturera som privatperson

Det finns många fördelar med att använda en faktureringstjänst när du inte har ett företag:

  1. Ingen administration – Du slipper hantera bokföring, momsregistrering eller skattebetalningar.
  2. Snabb betalning – När kunden betalar fakturan tar tjänsten hand om skatterna, och du får din nettolön direkt.
  3. Säkerhet – Du följer alla lagar och regler för skatt och arbetsrätt, precis som om du vore anställd.

Genom tjänster som Invozio kan du fokusera på ditt arbete medan de sköter det administrativa. Detta är en perfekt lösning för frilansare, konsulter eller personer som bara vill fakturera för enstaka uppdrag.

Hur fungerar egenanställning?

Egenanställning innebär att du som privatperson blir anställd hos en faktureringstjänst som Invozio, men behåller friheten att arbeta som frilansare eller konsult. Du utför arbetet och fakturerar kunden via tjänsten, och Invozio sköter resten. De hanterar allt från att skapa fakturan till att betala in skatter och sociala avgifter, vilket innebär att du kan fokusera på att leverera ditt arbete.

För en detaljerad genomgång av hur du kan fakturera som privatperson, besök Invozios guide för egenanställda.